FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

OSLO - Dvadesettrogodišnja Norvežanka osuđena je u srijedu na devet mjeseci zatvora zbog silovanja 31-godišnjaka, što je prvi takav slučaj u Norveškoj, izvijestili su mediji. Žena, čiji identitet nije otkriven, mora žrtvi platiti odštetu od 40.000 kruna (oko 37.000 kuna). Napad se zbio nakon što su žena, njezin dečko i žrtva popili dosta alkohola. Po norveškom zakonu svako seksualno djelo s osobom koja nije "svjesna ili se zbog drugih razlog ne može suprostaviti djelu" predstavlja silovanje. Muškarac je rekao sucu da se probudio dok je žena nad njim izvodila fellatio, a njezin je prijatelj fotografirao. Optužena tvrdi da je žrtva bila budna i voljna, ali sudac je ocijenio da su njezina objašnjenja lažna i da ju ne bi trebalo tretirati drugačije "samo zato što je žena".

NEW YORK - Jedna je trudnica rodila u četvrtak u taksiju koji je zapeo u prometnoj gužvi čekajući na naplati tunelarine, u čemu joj je pomogla i policija. Gospođa Ibrahim i njezin suprug su se, nakon posjeta prijateljima u New Jerseyu, vraćali u New York taksijem, koji je za jutarnje prometne gužve stigao do tunela Lincoln. Čim su čuli što se događa, u pomoć su priskočili policajci i prometno osoblje i pomogli pri porodu. Majka i novorođenče su potom prebačeni u bolnicu i osjećaju se dobro.

COLLEGE STATION, Teksas - Skupina francuskih i američkih znanstvenika uspješno je klonirala konja, kojeg je prozvala Pariz Texas, izvijestili su dužnosnici teksaškog Sveučilišta A&M. Sveučilište vjeruje da je riječ o prvom uspješnom klonu konja na području Sjeverne Amerike, a poznato je da je ta životinjska vrsta prije klonirana u Italiji. Šest tjedana star Paris Texas je predstavljen javnosti u nazočnosti znanstvenice Katrin Hinrichs koja je vodila projekt. Znanstvenici su objasnili kako su za kloniranje upotrijebili stanice kože visokovrijednog grla iz Europe, te da je proces uspio nakon četveromjesečnog razdoblja i 400 pokušaja.

LOS ANGELES - Brad Pitt i Angelina Jolie, bili u romantičnoj vezi ili ne, zauvijek će dijeliti titulu najljepšeg muškarca i žene 2005. godine na popisu magazina People, sačinjenom prema rezultatima on-line ankete. Na popis 50 najljepših ljudi People je stavio i glumicu Juliju Roberts, što je rekordni treći put da je ona na naslovnici tog posebnog izdanja i deveti put da je na popisu najljepših, kao i Halle Berry. Ovogodišnji najbolji glumac i glumica, dobitnici Oscara, Jamie Foxx i Hilary Swank također su na popisu kao i pjevači Jennifer Lopez, Alicia Keys i Usher. Tu su i televizijska zvijezda Eva Longoria iz serije "Kućanice", nogometaš David Beckham i tenisačica Maria Šarapova. U svojoj 51. godini Oprah Winfrey je drugi put na popisu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙