FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HIZ: predstavljena međunarodna trgovinska baza podataka GTA

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Udruga Hrvatski izvoznici (HIZ) usuradnji s tvrtkom za prikupljanje informacija o trgovini Global TradeInformation Services (GTIS), predstavili su danas međunarodnutrgovačku bazu podataka Global Trade Atlas (GTA), izvijestili su izHIZ-a.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Udruga Hrvatski izvoznici (HIZ) u suradnji s tvrtkom za prikupljanje informacija o trgovini Global Trade Information Services (GTIS), predstavili su danas međunarodnu trgovačku bazu podataka Global Trade Atlas (GTA), izvijestili su iz HIZ-a.

Podaci GTA prikupljeni su iz 66 zemalja diljem svijeta, a riječ je o pregledu svjetskih trgovinskih statističkih podataka, koji služi kao alat za istraživanje pozicije nekog gospodarskog sektora na globalnom tržištu danas.

Iz HIZ-a ističu kako su dobili šestomjesečno ekskluzivno pravo besplatnog korištenja ovog alata u Hrvatskoj.

Korištenje ove baze podataka dio je suradnje HIZ-a i USAID-ovog projekta "Poduzetna Hrvatska" temeljem Sporazuma o partnerstvu za tehničku potporu, potpisanog u ožujku ove godine.

Cilj ovog USAID-ovog projekta, vrijednog 19 milijuna dolara, je kroz tri godine tehničke pomoći, ponajprije usmjerene hrvatskom srednjem i malom poduzetništvu, povećati njegovu profitabilnost te u konačnici stvoriti 20-tak tisuća novih radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙