FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolinda Grabar-Kitarović u Čileu

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u posjetuČileu, sastala se u četvrtak u Santiagu s čileanskim ministromvanjskih poslova Ignaciom Walkerom, kazala je u razgovoru za Hinuglasnogovornica ministarstva Ivana Crnić.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u posjetu Čileu, sastala se u četvrtak u Santiagu s čileanskim ministrom vanjskih poslova Ignaciom Walkerom, kazala je u razgovoru za Hinu glasnogovornica ministarstva Ivana Crnić.

Prema njezinim riječima, ministrica Grabar-Kitarović i čileanski ministar vanjskih poslova Ignacio Walker razgovarali su o sveukupnim bilateralnim odnosima dviju zemalja, s posebnim naglaskom na gospodarsku suradnju, za koju je ocijenjeno da je u usponu.

Ministrica je čileanskog kolegu upoznala sa situacijom u Hrvatskoj, a osobito ju je zanimala situacija velike hrvatske zajednice u Čileu, kazala je Crnić.

Ministrica Grabar-Kitarović u Čile je doputovala na III. ministarsku konferenciju o zajednicama demokracija koja se održava od 28. do 30. travnja.

Ministrica će u petak sudjelovati na tematskim panelima "Regionalne organizacije: Odgovarajući na opasnosti za demokraciju i promoviranje demokracije", kao i na regionalnom panelu o Europi.

U subotu će pak održati predavanje "Republika Hrvatska, EU i NATO - sadašnji trenutak i perspektive" i sastati se s predstavnicima hrvatske zajednice u Čileu. Na marginama konferencije ministrica bi trebala imati i niz bilateralnih susreta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙