FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hoteli Podgora 2004. završili s dobiti

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Turističko-ugostiteljska tvrtkaHoteli Podgora iz Podgore na makarskoj rivijeri, koja je u većinskomdržavnom vlasništvu, prošlu je godinu završila s 11,85 milijuna dobitiu poslovanju, za razliku od godine prije kada je poslovala s gubitkomod 1,9 milijuna kuna, podaci su iz godišnjeg financijskog izvješća saZagrebačke burze.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Turističko-ugostiteljska tvrtka Hoteli Podgora iz Podgore na makarskoj rivijeri, koja je u većinskom državnom vlasništvu, prošlu je godinu završila s 11,85 milijuna dobiti u poslovanju, za razliku od godine prije kada je poslovala s gubitkom od 1,9 milijuna kuna, podaci su iz godišnjeg financijskog izvješća sa Zagrebačke burze.

Ukupni prihodi Hotela Podgora u prošloj su godini iznosili 42,19 milijuna kuna i bili su za 41,9 posto viši nego u prethodnoj godini, čemu su najviše pridonijeli povećani izvanredni prihodi od 17,35 milijuna kuna, za razliku od godine prije kada su iznosili 110,5 tisuća kuna.

No, poslovni prihodi (od prodaje usluga i proizvoda u zemlji i inozemstvu) od 21,53 milijuna kuna su pak bili manji za 4,2 posto, dok su im financijski prihodi prošle godine smanjeni dvostruko, na 3,3 milijuna kuna.

Istodobno, Hoteli Podgora su zabilježili i 4,3-postotno smanjenje ukupnih rashoda, na 30,34 milijuna kuna. Pritom su im poslovni rashodi od 25,27 milijuna kuna bili manji 0,3 posto, dok su financijski rashodi od 5,06 milijuna u odnosu na 2003. manji za 20,9 posto.

Po podacima iz izvješća ukupne su dugoročne i kratkoročne obveze Hotela Podgora krajem prošle godine iznosile oko 111,7 milijuna kuna, što je u odnosu na kraj 2003. porast od 9,7 posto. I dok su dugoročne obveze od 52,4 milijuna kuna krajem prošle godine za 7 posto bile manje nego krajem prethodne godine, kratkoročne su obveze porasle 30,6 posto, na 59,3 milijuna kuna. Od toga se pak 67,6 posto ili 40,1 milijun kuna odnosi na obveze za kredite domaćih osoba, što je porast od 17,5 posto.

Poslovanje Hotela Podgora sezonskog je karaktera (od početka travnja do kraja listopada), a u svom sastavu imaju četiri hotela (Minerva, Podgorka, Mediteran i Borak), ukupnog smještajnog kapaciteta 546 soba s 1.062 kreveta.

Tvrtka je i dalje, unatoč nekoliko provedenih natječaja zadnjih godina, u većinskom državnom vlasništvu. Većinskim udjelom od 78,42 posto upravlja Hrvatski fond za privatizaciju (HFP), pri čemu je 4,88 posto dionica rezervirano na ime naknade bivšim vlasnicima zemljišta.

Slijedom toga je za prodaju predviđeno 73,54 posto dionica, a zadnji je (neuspješni) natječaj za taj paket HFP proveo krajem prošle godine. Iako je bilo otkupljenih ponudbenih dokumentacija, nije pristigla nijedna ponuda, što su u HFP-u protumačili visokom zaduženošću i nakupljenim obvezama.

Od početka ove godine iz HFP-a su više puta najavljivali ponovni natječaj za Hotele Podgoru, ali se to do kraja travnja još nije dogodilo.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙