FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žganec odbacuje povezanost s prikrivanjem situacije u Domu za djecu u Brezovici

ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvuzdravstva i socijalne skrbi Nino Žganec odbacio je danas tvrdnje umedijima o svojoj povezanosti s prikrivanjem navodnog zlostavljanjaštićenika Caritasova doma u Brezovici.
ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Nino Žganec odbacio je danas tvrdnje u medijima o svojoj povezanosti s prikrivanjem navodnog zlostavljanja štićenika Caritasova doma u Brezovici.

Žganec u priopćenju ističe kako je osobno 18. lipnja 2002. naložio provedbu inspekcijskog nadzora u Domu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi "Blaženi Alojzije Stepinac" u Brezovici, koji je proveden tijekom srpnja iste godine.

Taj je zapisnik, dodaje Žganec, dostavljen u rujnu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu koje nakon provedene kriminalističke obrade nije utvrdilo elemente za pokretanje kaznenog progona, o čemu se jučer očitovao i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Žganec navodi da je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi u proteklom razdoblju poduzelo niz aktivnosti u vezi sa Caritasovim domom u Brezovici, od traženja izvješća o provedenim mjerama i davanja uputa radi daljnjeg usklađivanja s izmijenjenim propisima, preko prepiske s općinskim Državnim odvjetništvom do kontakata s medijima.

Žganec je najavio i pokretanje privatne tužbe protiv pojedinih novina zbog "medijskih insinuacija u odnosu na njegov osobni i profesionalni život".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙