FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Semneby: Hrvatska učinila golem napor u povratku izbjeglica

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Voditelj misije OESS-a u HrvatskojPeter Semneby prigodom današnjeg oproštajnog posjeta u razgovoru shrvatskim ministrom kulture Božom Biškupićem istaknuo je da je"Hrvatska napravila goleme napore u povratku izbjeglica i integraciji,te da je veliki napredak učinjen u konsolidaciji pitanja manjina imedijima", priopćeno je iz Ministarstva kulture.
ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Voditelj misije OESS-a u Hrvatskoj Peter Semneby prigodom današnjeg oproštajnog posjeta u razgovoru s hrvatskim ministrom kulture Božom Biškupićem istaknuo je da je "Hrvatska napravila goleme napore u povratku izbjeglica i integraciji, te da je veliki napredak učinjen u konsolidaciji pitanja manjina i medijima", priopćeno je iz Ministarstva kulture.

"Bilo je to povijesno vrijeme za Hrvatsku, no i vrijeme stvaranja novog, europskog identiteta Hrvatske koja je učinila brojne prilagodbe i uspješno provodi proces uključivanja u Europsku Uniju", rekao je Semneby, dodavši da su "koraci koje je učinila nova Vlada na čelu s premijerom Sanaderom bili golem napredak i u pomirbi među narodima".

Ministar Biškupić rekao je da je "važno nastaviti pozitivne procese u društvu, to je zadaća koja, čak i kada postigne vrlo visoku razinu, mora biti kontinuirano nastavljena".

Naglasio je da će Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo kulture u svom djelokrugu rada i dalje voditi računa o depolitizaciji posebno u medijima, u pripremi Zakona i provođenju zakonskih odredbi te naznačilo ulogu civilnog društva i medija koji će biti neizostavni u stvaranju stabilnih odnosa.

Poticanje slobode medija i zdravog civilnog društva neki su od primarnih zadataka kojima se bavila Misija i svih ovih godina, rečeno je, no ti se procesi nastavljaju, stoji u priopćenju iz Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙