FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opsadno stanje u Ateni uoči susreta Grka i Albanaca

ATENA, 28. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Uoči kvalifikacijske utakmice SP2006 Grčka - Albanija u srijedu u Pireju i Ateni vlada pravo opasnostanje, jer se Grci, s pravom, boje nemira koju su uslijedili nakonsusreta ovih dviju reprezentacija u rujnu 2004.
ATENA, 28. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Uoči kvalifikacijske utakmice SP 2006 Grčka - Albanija u srijedu u Pireju i Ateni vlada pravo opasno stanje, jer se Grci, s pravom, boje nemira koju su uslijedili nakon susreta ovih dviju reprezentacija u rujnu 2004.

Tada je u slavlju Albanaca koji žive u Grčkoj zbog pobjede njihove nacionalne selekcije nad europskim prvacima (2:1) ubijen jedan Albanac, a desetine je osoba pretučeno.

U Grčkoj uoči utakmice svi pozivaju na mir i red, pa je tako javnosti obznanjeno pismo koje je potpisalo 26 istaknutih grčkih i albanskih pisaca i glumaca, a i grčki nogometaši apeliraju na navijače da se uzdrže od nasilja spram Albanaca, kojih je u Grčkoj na privremenom radu oko 250.000.

Policija je priopćila plan osiguranja, sa tri "prstena" osiguranja prije ulaska na stadion Karaiskaki u Pireju, a dobra vijest je da su Albanci odustali od organiziranog dolaska navijača iz Tirane. Od tog dolaska se odustalo i jer su Grci ljuti na Albanski nogometni savez koji im duguje oko 7 tisuća eura za neiskorištene ulaznice sa prvoga susreta u Tirani, pa uobičajenih pet posto karata za goste na ovoj utakmici neće biti. Zanimljivo je da je svaki od 33.000 ljudi koji su kupili ulaznice za susret u Pireju morao pokazati isprave kojima dokazuje da je Grk.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙