FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUZ: odbijenim metkom lakše ozlijeđen dječak; pokušaj ubojstva i napad na policajca

ZAGREB, 24. travnja 2005. (Hina) - Policijska uprava zagrebačkaizvijestila je jutros da je jučer u Sesvetama zabilježen pokušajubojstva vlasnika kafe bara i sprječavanje policajca prilikomintervencije, a u Dubravi je odbijeni metak lakše ozlijedio dječka.
ZAGREB, 24. travnja 2005. (Hina) - Policijska uprava zagrebačka izvijestila je jutros da je jučer u Sesvetama zabilježen pokušaj ubojstva vlasnika kafe bara i sprječavanje policajca prilikom intervencije, a u Dubravi je odbijeni metak lakše ozlijedio dječka.

Jučer oko 17,35 sati u Dubravi, u Vukovinskoj ulici, nepoznati počinitelj pucao iz neutvrđenog oružja i s neutvrđenog mjesta, a zrno se odbilo o asfaltnu površinu na ulici i pogodilo dijete (1997.) u prsa. Dječak je zadobio ozljede u vidu natučenja i kontuzije. Liječnička mu je pomoć pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Obrada je u tijeku.

Napadnuti vlasnik kafe bara u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama teže je ozlijeđen i u bolnici je, a trojica osumnjičenih, od kojih su dvojica maloljetnici, privedeni su na kriminalističku obradu, rečeno je na konferenciji za novinare.

Policajci su na dojavu konobarice da nepoznate osobe napadaju vlasnika kafe bara (1966.) došli na mjesto događaje i sustigli osumnjičene, koji su pokušali pobjeći. Jedan od osumnjičenih, maloljetnik (1987.) prijetio je policijskim službenicima, vrijeđao ih i šakom pokušao udariti policajca, pa su nad njim uporabili, kako je rečeno, sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. U policijskoj stanici je alkotestom utvrđeno da je imao 0,95 promila u krvi.

Utvrđeno je da se vlasnik kafe bara fizički sukobio s jednim muškarcem (1955.) i dvojicom maloljetnika (1987.), pri čemu su mu oni oštrim predmetom zadali ubodnu ranu u predjelu lijeve strane trbuha, kao i kontuzijske rane na glavi, dok je drugoosumnjičeni maloljetnik (1987.) zadobio reznu ranu na gornjoj strani šake desne ruke.

Napadnuti vlasnik kafića je kolima Hitne pomoći prevezen u KB Dubrava gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen i zadržan je na liječenju.

Zagrebačka policija također je izvjestila da je u protekla 24 sata na njenom području evidentirano ukupno 43 kaznena djela, među kojima i dva razbojstva i 22 provale. Policija je izvijestila i da su pronađena dva osobna automobila.

Prometna policija tijekom dana obavila je očevid 34 prometne nesreće. U sedam prometnih nesreća s ozlijeđenima dvije su osobe teško ozlijeđene, a 16 je lakše. U 27 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙