FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo drugi dan azijsko-afričkog summita

DŽAKARTA, 23. travnja 2005. (Hina/dpa) - Drugog i posljednjeg danaazijsko-afričkog summita u glavnom indonezijskom gradu, oko 200državnih čelnika s dva kontinenta započelo je u subotu rasprave ojačanju suradnje među zemljama Azije i Afrike.
DŽAKARTA, 23. travnja 2005. (Hina/dpa) - Drugog i posljednjeg dana azijsko-afričkog summita u glavnom indonezijskom gradu, oko 200 državnih čelnika s dva kontinenta započelo je u subotu rasprave o jačanju suradnje među zemljama Azije i Afrike.

Na današnji će se dan također obilježiti 50. godišnjica prvog summita, tzv. Konferencija u Bandungu koja je okupila zemlje 'trećeg svijeta' u vrijeme Hladnog rata dok su mnoge još bile kolonije a čime je otvoren put za Pokret nesvrstanih 1961. godine.

Čini se da će najveću pažnju u subotu zaokupiti najavljeni susret japanskog premijera Junichira Koizumija i kineskog predsjednika Hu Jintaoa. Oni bi trebali doprinijeti popuštanju napetosti između dvije zemlje koje proizlaze iz brojnih povjesnih pitanja, a zbog kojih su odnosi Japana i Kine "potonuli" na samo dno.

Za poslijepodne je najavljen i govor glavnog tajnika UN-a Kofi Annana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙