FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zoran Borčić novi direktor Novog lista d.d.

RIJEKA,22. travnja 2005.(Hina) - Nadzorni odbor Novog lista d.d.imenovao je danas za direktora te novinsko-nakladničke kuće ZoranaBorčića koji će tu dužnost preuzeti 1. svibnja te prihvatio odluku opokretanju procesa restrukturiranja poslovanja, doznaje se danas izNovog lista.
RIJEKA,22. travnja 2005.(Hina) - Nadzorni odbor Novog lista d.d. imenovao je danas za direktora te novinsko-nakladničke kuće Zorana Borčića koji će tu dužnost preuzeti 1. svibnja te prihvatio odluku o pokretanju procesa restrukturiranja poslovanja, doznaje se danas iz Novog lista.

Kako je nedavno najavljeno, restrukturiranje će obuhvatiti organizaciju poslovanja, razvijanje u smislu holdinga i razvijanje nekih izdvojenih djelatnosti, a trajat će oko godinu dana.

Novi direktor Novog lista Zoran Borčić rođen je 1957. u Rijeci. Telekomunikacije i informatiku diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, a dodatno se školovao za upravljanje poslovnim projektima. Prije zapošljavanja u Novom listu, Borčić je radio u službi za razvoj PTT-a, bio direktor sektora u "Riječkoj banci", zamjenik predsjednika Skupštine općine Rijeka i direktor Centra za informacijski sustav "Luke Rijeka"

Borčić u Novom listu radi od 1996., kao pomoćnik direktora. Vodio je više investicijskih projekata kao što su projekti razvoja strateške tehnološke infrastrukture, uvođenje redakcijskog informacijskog i poslovnog informacijskog sustava.

Članovi NO-a prihvatili su sporazumni prekid mandata dosadašnjeg direktora Zdenka Mancea koji bi u srpnju, na Skupštini dioničara Novog lista, trebao postati predsjednik NO-a.

Odlukama NO-a o imenovanju novog direktora te restrukturiranju poslovanja prethodila je skupština dioničara Riječkog lista d.o.o. na kojoj su prošlog mjeseca usvojene odluke o restrukturiranju, zamjeni investicijskog partnera strateškim partnerom te razdvajanju dužnosti predsjednika Uprave Riječkog lista d.o.o. (većinskog vlasnika Novog lista) i direktora Novog lista d.d.

Obje dužnosti do sada je obavljao Zdenko Mance koji će, kako je najavljeno, i nadalje obavljati poslove predsjednika Uprave Riječkog lista.

Skupština je prihvatila predloženu zamjenu investicijskog partnera strateškim partnerom iz novinsko-nakladiničke djelatnosti. Američki investicijski fond Media development load fond (MDLF) koji ima oko 30 posto dionica prodao bi svoj vlasnički udjel novom strateškom partneru Novog lista, a doničari će odabrati novog partnera, vjerojatno među kućama koje su već situirane na hrvatskom tržištu.

U vlasničkoj strukturi Novog lista d.d. najveći udjel, oko 51 posto dionica imaju mali dioničari putem poduzeća Riječki list d.o.o., osnovanog 1999. Ostali mali dioničari imaju oko 19 posto, a MDLF oko 30 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙