FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Illy o integraciji regija sjevernog Jadrana

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Zaključenje pregovora o pristupanjuHrvatske Europsko uniji i ulazak Slovenije u područje schengenskogrežima dopustit će ponovno stvaranje "područja slobodne razmjene nakojeg smo stoljećima bili naviknuti", rekao je predsjednik talijanskeregije Furlanije-Julijske krajine Riccardo Illy u Kopru na okruglomstolu o regionalnoj suradnji, prenijela je u srijedu talijanskaagencija ANSA.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Zaključenje pregovora o pristupanju Hrvatske Europsko uniji i ulazak Slovenije u područje schengenskog režima dopustit će ponovno stvaranje "područja slobodne razmjene na kojeg smo stoljećima bili naviknuti", rekao je predsjednik talijanske regije Furlanije-Julijske krajine Riccardo Illy u Kopru na okruglom stolu o regionalnoj suradnji, prenijela je u srijedu talijanska agencija ANSA.

Illy je u Kopru govorio na okruglom stolu o regionalnoj suradnji na kojem su sudjelovali i istarski župan Ivan Jakovčić i zamjenik direktora tajništva Srednjeeuropske incijative u Trstu (SEI) Milan Predan. U okviru takvog scenarija "ponovnog spajanja" Illy je predstavio inicijativu stvaranja Euroregije koja bi trebala dovesti do stvaranja velikog područja prekogranične suradnje između regija Furlanije-Julijske krajine, Veneta, Koruške, slovenskih regija i dvije hrvatske županije, Istarske i Primorsko-goranske, izvijestila je ANSA.

Illy, koji je i predsjednik Skupštine europskih regije, u Kopru je govorio o angažmanu tog tijela na ratifikaciji novog europskog ustava i aktivnostima radne zajednice Alpe-Jadran, navodi agencija. Zajednica Alpe-Jadran je "tijelo koje neće izvršiti svoju zadaću barem dok Hrvatska ne pristupi Europskoj uniji. Nakon toga bi se zajednica Alpe-Jadran mogla spojiti s organizacijom koja okuplja mađarske, hrvatske i bosanske regije područja Dunava, Save i Drave te okrenuti svoju pozornost prema jugoistoku Europe", rekao je Illy, izvješćuje ANSA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙