FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kako je osamdesetogodišnji vozač, vozeći u suprotnom smjeru, izbjegao policiju

KARLOVAC, 20. travnja 2005. (Hina) - Vozač koji je jutros oko 10 sati vozio u suprotnom smjeru autocestom Zagreb - Rijeka u pravcu Rijeke,star je oko osamdeset godina, a bijelim "peugeotom" starim tridesetak godina prevalio je dvadesetak kilometara, doznaje se od direktora Sektora održavanja autoceste Ante Pribanića čiji su gaophodari sustigli i uputili na pravi dio ceste.
KARLOVAC, 20. travnja 2005. (Hina) - Vozač koji je jutros oko 10 sati vozio u suprotnom smjeru autocestom Zagreb - Rijeka u pravcu Rijeke, star je oko osamdeset godina, a bijelim "peugeotom" starim tridesetak godina prevalio je dvadesetak kilometara, doznaje se od direktora Sektora održavanja autoceste Ante Pribanića čiji su ga ophodari sustigli i uputili na pravi dio ceste.

Stariji vozač rekao je kako je vidio da mu svi vozači na vijaduktu Drežnik "žmigaju", ali je mislio da ga upozoravaju na blizinu policije, prenio je je Pribanić.

Karlovačkoj policiji popodne još nije bilo poznato tko je i kojim osobnim vozilom vozio u suprotnom smjeru , namijenjenom vožnji prema Karlovcu, jer na tom dijelu autoceste ni na izlazu s nje nisu našli prekršitelja, rekao je popodne glasnogovornik Tomislav Kotić ne skrivajući ljutnju što su ophodari "Autoceste Rijeka-Zagreb" pomogli opasnom vozaču da se ukloni na pravi dio autoceste, bez da su ga zadržali ili barem zapisali registracijsku oznaku. Glasnogovornik Kotić rekao je da je potraga za počiniteljem u tijeku, te da zakon za takav prekršaj predviđa novčanu kaznu od najmanje dvije tisuće kuna, tri negativna boda i oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od dva do šest mjeseci.

Starijeg prekršitelja najprije su pokušali uhititi ophodari tvrtke Autocesta Rijeka -Zagreb, no budući da vozač na njihova upozorenja i pretjecanja nije reagirao, na kraju ga je vozilom sa svjetlosnim znakovima na zaustavljanje prisilio Berislav Petanović iz Sektora održavanja centra u Bosiljevu.

Direktor Sektora održavanja Ante Pribanić smatra da su i ophodari i Petanović postupali u interesu sigurnosti prometa, te da su vozača uputili do naplatnih kućica u Karlovcu, a da je o tome policija bila obaviještena i da ga je trebala tamo pričekati.

Pribanić smatra da njegovi djelatnici nisu pogriješili što su na mjestu, gdje je to bilo moguće, pomogli vozaču da se uključi u ispravan prometni smjer i pustili ga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙