FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka policija traga za Hrvatom, kradljivcem s gradilišta

BERLIN, 20. travnja 2005. (Hina) - Državno tužiteljstvo i policijatragaju za 46-ogodišnjim hrvatskim državljaninom optuženim za krađugrađevinskih strojeva i materijala s gradilišta diljem Njemačke,priopćila je u srijedu policija u sjevernonjemačkom graduBraunschweigu.
BERLIN, 20. travnja 2005. (Hina) - Državno tužiteljstvo i policija tragaju za 46-ogodišnjim hrvatskim državljaninom optuženim za krađu građevinskih strojeva i materijala s gradilišta diljem Njemačke, priopćila je u srijedu policija u sjevernonjemačkom gradu Braunschweigu.

Kako stoji u priopćenju, policija je ušla u trag optuženom nakon što je je jedan građevinski poduzetnik prijavio nestanak pet velikih plinskih grijalica u vrijednosti od 12.000 eura. Nestanak strojeva se poklopio s otpuštanjem optuženog građevinara iz Hrvatske, koji je, zajedno sa svojim radnicima kojima je bio šef, bio otpušten zbog "iznimno lošeg obavljanja poslova".

Nakon pretresa jednog stambenog objekta u Goettingenu, kojega je optuženi koristio kao skladište, policija je zaplijenila građevinski materijal i strojeve u vrijednosti od preko 70.000 eura. Daljnjom istragom je utvrđeno da je optuženi, zajedno sa svojim kolegama, kao građevinski poduzetnik od listopada prošle godine djelovao na gradilištima diljem Njemačke.

Pretpostavlja se da je načinjena šteta mnogo veća, s obzirom da je veliki dio materijala već prebačen u Hrvatsku, gdje optuženi, prema navodima svjedoka, planira otvoriti trgovinu građevinskog materijala. Prema istim izvorima, ispred skladišta ukradenog materijala su redovito viđani teretnjaci s hrvatskim registarskim oznakama, u koje je utovarivan materijal i strojevi.

Policija trenutno pokušava ući u trag oštećenim tvrtkama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙