FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Na Vijeću nacionalne sigurnosti nije bilo riječi o lažnoj putovnici

OSLO, 15. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić rekao jedanas u Oslu da na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost nije bilainformacija da je general Ante Gotovina pobjegao iz Hrvatske 2001. uzpomoć krivotvorene putovnice, o čemu piše današnji hrvatski tisak.
OSLO, 15. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić rekao je danas u Oslu da na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost nije bila informacija da je general Ante Gotovina pobjegao iz Hrvatske 2001. uz pomoć krivotvorene putovnice, o čemu piše današnji hrvatski tisak.

"Ja ne znam tko se sve koristio krivotvorenim i ukradenim putovnicama. Moram reći da o tome nismo razgovarali na Vijeću za nacionalnu sigurnost, ali ako je točno da se radilo o tri tisuće takvih putovnica, bilo bi dobro da na sljedećoj sjednici VNS-a dobijemo i informaciju o tome tko je dobio sve te putovnice, tko je bio zadužen za njih i gdje se one sve pojavljuju", rekao je predsjednik Mesić hrvatskim novinarima koji prate njegov službeni posjet Norveškoj.

"To je krupan, velik problem", rekao je i dodao da on ne zna je li se iz tog kontigenta jednom od putovnica koristio general Ante Gotovina, ali da će to pitati na idućoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Pozivajući se na Feral Tribune današnji Jutarnji list objavio je da je Gotovina 2001. pobjegao iz Hrvatske s lažnom putovnicom izdanom u zagrebačkoj policiji. Navodno je riječ o jednoj od tri tisuće putovnica nestalih 1999. iz generalnog konzulata u Mostaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙