FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim: Berlusconijevu vladu napustili članovi UDC

RIM, 15. travnja 2005. (Hina/AR) - Demokršćanska unija centra (UDC)u petak je odlučila povući svoje članove iz vlade premijera SilvijaBerlusconija i time otvorila krizu vlade.
RIM, 15. travnja 2005. (Hina/AR) - Demokršćanska unija centra (UDC) u petak je odlučila povući svoje članove iz vlade premijera Silvija Berlusconija i time otvorila krizu vlade.

"Nacionalna direkcija UDC-a donijela je odluku o povlačenju svojih ministara iz vlade", izjavio je ministar za europske poslove i član te stranke Rocco Buttiglione.

Čelnik stranke i potpredsjednik vlade Marco Follini predložio je povlačenje svih ministara i podtajnika ali je vladi obećao potporu u parlamentu.

UDC, jedna od četiriju stranaka vladine koalicije zvane Kuća sloboda, povukla se iz vlade jer Berlusconi nije htio priznati krizu stranaka većine nakon poraza na regionalnim izborima prošlog tjedna. Berlusconi je propustio izvršiti hitne izmjene u vladinu programu i uvjeriti birače da želi promijeniti sadašnju situaciju kojom birači nisu zadovoljni , kako su pokazali na regionalnim izborima.

Osim Follinija i Buttiglionea, vladu napuštaju i dvojica ministara stranke UDC Carlo Giovanardi i Mario Baccini, te šest zamjenika ministara i podtajnika.

Političari i analitičari drže da je otvorena najteža kriza Berlusconijeve vlade godinu dana uoči isteka mandata pa se ne isključuje mogućnost sazivanja prijevremenih izbora ujesen ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙