FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks idućeg tjedna u prvom službenom posjetu Češkoj

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks boravit će u ponedjeljak i utorak u prvom službenomposjetu Češkoj Republici, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednikasabora.
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks boravit će u ponedjeljak i utorak u prvom službenom posjetu Češkoj Republici, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika sabora.

Šeks, koji u posjet odlazi na poziv predsjednika Zastupničkog doma parlamenta Češke Republike Lubomira Zaoraleka, susrest će se istoga dana sa svojim domaćinom, nakon čega će slijediti razgovor s izaslanstvom češkim parlamentaraca i s predsjednikom Odbora za europska pitanja Zastupničkog doma Pavelom Svobodom.

Prvog dana posjeta predviđen je i sastanak predsjednika hrvaskog parlamenta s predsjednikom Senata češkog parlamenta Premyslom Sobotkom, dodaje se u priopćenju.

Na programu drugoga dana posjeta je primanje kod predsjednika Češke Republike Vaclava Klausa te razgovori s predsjednikom vlade Stanislavom Grossom i ministrom vanjskih poslova Cyrilom Svobodom.

Susret s predsjednikom Skupine češko-hrvatskog prijateljstva Karelom Šlichalom također je predviđeno za hrvatsko izaslanstvo koje će češke sugovornike izvijestiti o suradnji Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i o pripremama koje Hrvatska, a naročito Sabor, provode u očekivanju početka predpristupnih pregovora s EU-om.

Važna tema razgovora su i odnosi Hrvatske sa susjedima, povratak izbjeglica i prognanika, mogućnosti koje pružaju parlamentarna i regionalna suradnja, posebice u pogledu prijenosa znanja i iskustava stečenih u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Odnosi Republike Hrvatske i Češke Republike su dobri i bez otvorenih pitanja, a službeni Prag podupire hrvatska nastojanja za ulazak u EU i NATO, dodaje se u priopćenju.

U hrvatskom izaslanstvu bit će još potpredsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, zastupnica češke manjine Zdenka Čuhnil, zastupnik Antun Vujić i tajnik Sabora Josip Sesar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙