FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gotovina pobjegao s lažnom putovnicom - tisak

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Umirovljeni general Ante Gotovina,haški optuženik za ratne zločine koji se nepune četiri godine nalazi ubijegu od suđenja, pobjegao je 2001. godine iz Hrvatske s lažnomputovnicom izdanom u zagrebačkoj policiji, objavio je tjednik FeralTribune u novom broju.
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Umirovljeni general Ante Gotovina, haški optuženik za ratne zločine koji se nepune četiri godine nalazi u bijegu od suđenja, pobjegao je 2001. godine iz Hrvatske s lažnom putovnicom izdanom u zagrebačkoj policiji, objavio je tjednik Feral Tribune u novom broju.

List tvrdi da je riječ je o putovnici iz paketa od tri tisuće komada nestalih 1999. iz generalnog konzulata u Mostaru.

Tjednik piše da je skupina domaćih obavještajaca i policajaca, intenzivno radeći u posljednja tri mjeseca na "slučaju Gotovina", uspjela utvrditi pojedinosti na koji mu je način izdan lažni dokument i tko je to u zagrebačkoj Policijskoj upravi učinio.

"Dio o razotkrivanju pomagača general-bjegunca bit će ključna stavka izvještaja o suradnji Hrvatske s Haagom koji će uskoro biti predočen posebnoj komisiji EU-a", piše Feral Tribune.

MUP-ov glasnogovornik Zlatko Mehun rekao je za Jutarnji list da "hrvatska policija i sigurnosne službe poduzimaju niz provjera o navodnom postojanju lažne putovnice kojom bi se koristio Ante Gotovina". "U interesu istrage ne možemo u javnost izlaziti s bilo kakvim detaljima, a rezulatati provjera bit će proslijeđeni Državnom odvjetništvu" - prenosi Jutarnji Mehunovu izjavu.

U tekstu Jutarnjeg lista, uz ostalo, postoji dvojba je li navodna lažna Gotovinina putovnica bila među nestalim putovnicama za mostarski konzulat 1999., jer su obrasci za putovnice izmijenjeni 2000. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙