FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: 28 novih autobusa vrijednih 30 milijuna kuna

RIJEKA, 12. travnja 2005. (Hina) - Riječko Komunalno društvo"Autotrolej" nabavilo je 28 novih autobusa, vrijednih ukupno 30milijuna kuna, doznaje se danas iz riječke gradske uprave.
RIJEKA, 12. travnja 2005. (Hina) - Riječko Komunalno društvo "Autotrolej" nabavilo je 28 novih autobusa, vrijednih ukupno 30 milijuna kuna, doznaje se danas iz riječke gradske uprave.

Novi autobusi kupljeni su od dvaju proizvođača - šest zglobnih i 15 jednostrukih autobusa su marke Mercedes, a još sedam jednostrukih autobusa su marke MAN.

Autobusi marke Mercedes od sutra će prometovati na riječkim gradskim autobusnim linijama, a autobusi marke MAN na području gradova i općina u tzv. "riječkom prstenu."

Novac za nabavku novih autobusa osiguran je zajmom od 30 milijuna kuna kod Erste & Steiermarkische Bank. Rok otplate zajma je šest godina.

Komunalno društvo "Autotrolej" financirat će 50 posto od ukupna iznosa zajma, a ostalih 50 posto novca osigurat će suvlasnici tog komunalnog društva - gradovi Rijeka, Bakar, Kastav i Kraljevica te općine Čavle, Jelenje, Klana, Viškovo i Kostrena.

Nakon nabavke novih autobusa prosječna starost vozila "Autotroleja" bit će 12 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙