FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zidanić o stanju tekstilne industrije

OSIJEK, 12. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata tekstila,kože, gume i obuće (TOKG) Josip Zidanić ocijenio je danas u Osijekukako je stanje u tekstilnoj industriji na području Slavonije za 20posto lošije nego u ostalim dijelovima Hrvatske, a za razloge takvogstanja drži posljedice rata i privatizacije, loše djelovanje uprava,ali i neorganiziranost radnika. Na konferenciji za novinare Zidanić jeocijenio kako uprave tekstilnih poduzeća nisu napravile ni približnoono što su trebale u restrukturiranju tvrtki jer su, kako smatra,previše vjerovali u politička obećanja o financijskoj pomoći države.
OSIJEK, 12. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata tekstila, kože, gume i obuće (TOKG) Josip Zidanić ocijenio je danas u Osijeku kako je stanje u tekstilnoj industriji na području Slavonije za 20 posto lošije nego u ostalim dijelovima Hrvatske, a za razloge takvog stanja drži posljedice rata i privatizacije, loše djelovanje uprava, ali i neorganiziranost radnika.Na konferenciji za novinare Zidanić je ocijenio kako uprave tekstilnih poduzeća nisu napravile ni približno ono što su trebale u restrukturiranju tvrtki jer su, kako smatra, previše vjerovali u politička obećanja o financijskoj pomoći države.

Dio krivnje, drži Zidanić, jeste i na radnicima budući da u ovoj regiji od 23 tekstilne tvrtke, radnici u čak 17 tvrtki ne žele osnivanje radničkih vijeća, a to se onda odražava na prava iz ugovora o radu i prosjek plaća, koji izuzimajući menadžere, ne prelazi 1.450 kuna, dok je u ostalim dijelovima Hrvatske 20-25 posto viši.

Rezultat takvog stanja je izostanak socijalnog dijaloga, a praksa u drugim regijama je pokazala da su, tamo gdje se poslovodstvo i radnici dogovaraju, rezultati daleko bolji, kazao je Zidanić.

Pozitivnim je ocijenio Vladino prihvaćanje inicijative Sindikata o izradi strategije ovih djelatnosti u idućih 10 godina te činjenicu da je ove godine, po prvi put, u državnom proračunu osigurano 20 milijuna kuna za izvoznike u tekstilu i obući.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙