FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trgovinski spor EU-a i SAD-a ugrozio Airbusov projekt A350

PARIZ, 12. travnja 2005. (Hina/AFP) - Budući Airbusov zrakoplov A350,skrojen kao konkurencija Boeingovu Dreamlineru 787 mogao bi biti prvažrtva poduljeg spora Europske unije i SAD-a oko državne pomoći sektoruaeronautike.
PARIZ, 12. travnja 2005. (Hina/AFP) - Budući Airbusov zrakoplov A350, skrojen kao konkurencija Boeingovu Dreamlineru 787 mogao bi biti prva žrtva poduljeg spora Europske unije i SAD-a oko državne pomoći sektoru aeronautike.

Bruxelles i Washington nisu u okviru samonametnutog roka koji je istekao početkom tjedna postigli dogovor o državnoj pomoći Boeingu i Airbusu ali su izjavili da su spremni nastaviti pregovore.

SAD se žestoko protivio europskim planovima o državnoj pomoći za A350, zaprijetivši da će zatražiti arbitražu Svjetske trgovinske organizacije (WTO) ako EU odobri pomoć tom projektu prije završetka bilateralnih pregovora.

Aktualni spor blokirao je europskog proizvođača zrakoplova koji je namjeravao od Britanije, Francuske, Njemačke i Španjolske tražiti financijsku pomoć za projekt čiji su troškovi procijenjeni na četiri milijarde eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙