FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast broja zaposlenih u industriji

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Ukupan broj zaposlenih u hrvatskojindustriji i u veljači je nastavio rasti, nakon što je u siječnju,nakon dužeg vremena, zabilježio porast na godišnjoj razini.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji i u veljači je nastavio rasti, nakon što je u siječnju, nakon dužeg vremena, zabilježio porast na godišnjoj razini.

Tako je ukupan broj zaposlenika u industriji u u Hrvatskoj veljači 2005. ove godine u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec bio veći za 1,4 posto posto, a u usporedbi s prethodnim mjesecom također je ostvaren porast od 1,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

U usporedbi pak s prosječnim mjesečnim brojem zaposlenika u 2004. broj zaposlenika u hrvatskoj industriji u veljači ove godine veći je za 1,1 posto.

Istodobno je proizvodnost rada u industriji zabilježila porast za 0,7 posto.

Prema područjima djelatnosti (NKD-a) u veljači 2005. u usporedbi s veljačom 2004. broj zaposlenika u prerađivačkoj industriji povećan je 1,7 posto, u rudarstvu i vađenju veći je za 1,1 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom manji je za 0,8 posto.

Pritom je proizvodnost rada u prerađivačkoj industrijie zabilježila rast za 1,9 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 1,2 posto, dok je u rudarstvi i vađenju smanjena za 11,3 posto.

Usporedi li se broj zaposlenika u veljači sa siječnjem 2005. pak pokazuje se da ke broj zaposlenika u rudarstvu i vađenju veći je za 2,1 posto, u prerađivačkoj industriji za 1,6 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom ostao je isti.

U okviru prerađivačke industrije, koja čini više od 86 posto ukupne industrijske proizvodnje, najveće povećanje broja zaposlenih na godišnjoj razini bilježi se u izdavačkoj i tiskarskoj djelatnosti, te umnožavanju snimljenih zapisa, za 18,9 posto, proizvodnji radiotelevizijskih i komunikacijskih aparata i opreme, za 13,9 posto, proizvodnji duhanskih proizvoda, za 10,3 posto, proizvodnji ostalih prijevoznih sredstva, za 8 posto, proizvoda od metala 7,8 posto.

Istodobno, među djelatnostima koje su u veljači ove u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježile najviši pad broja zaposlenika su proizvodnja motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 20 posto, štavljenje i obrada kože 4,6 posto, proizvodnja proizvoda od gume i plastike 4,5 posto, proizvodnja metala 4,1 posto, električnih strojeva i aparata, za 4 posto.

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙