FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bačić i Breglec u Beču o riječnom i zračnom promet

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski državni tajnici za more, tepromet i veze Branko Bačić i Dražen Breglec razgovarali su danas uBeču sa austrijskim državnim tajnikom za promet Helmutom Kukačkom osuradnji u području riječnog i zračnog prometa, a posebice oprovođenju direktive EU koja se odnosi na uspostavljanje pan-europskoginformacijskog sustava na unutarnjim plovnim putovima, izvijestilo jedanas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski državni tajnici za more, te promet i veze Branko Bačić i Dražen Breglec razgovarali su danas u Beču sa austrijskim državnim tajnikom za promet Helmutom Kukačkom o suradnji u području riječnog i zračnog prometa, a posebice o provođenju direktive EU koja se odnosi na uspostavljanje pan-europskog informacijskog sustava na unutarnjim plovnim putovima, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Kako se ističe u priopćenju, Austrija je vodeći partner Hrvatskoj u tom projektu. Osim toga, dvije zemlje ostvarile su dobru zajedničku stručno-tehničku suradnju u različitim multinacionalnim projektima iz područja tehnoloških inovacija u prometu u sklopu 6. okvirnog programa za istraživanje i razvoj EU.

Dužnosnici su razgovarali i o načinu i organizaciji upravljanju unutarnjim plovnim putovima. Naime, Hrvatska i Austrija nedavno su osnovale posebne agencije za upravljanje plovnim putovima, pa će razmotriti mogućnosti koordinacije u operativnom dijelu poslovanja na temelju prijenosa znanja i tehnologija između dviju agencija.

(Hina) xnz/xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙