FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan: ponovno otvorena brončana vrata

RIM, 2. travnja 2005. (Hina) - Brončana vrata na Trgu svetog Petraotvorena su ponovno u subotu ujutro oko 8 sati, što znači da je SvetiOtac još na životu.
RIM, 2. travnja 2005. (Hina) - Brončana vrata na Trgu svetog Petra otvorena su ponovno u subotu ujutro oko 8 sati, što znači da je Sveti Otac još na životu.

Sinoć su bila zatvorena oba krila brončanih vrata što se moglo protumačiti i kao da je Papa umro, ali po novim propisima, posebno nakon porasta opasnosti od terorizma, preko noći se ta vrata zatvaraju.

U slučaju da do smrti pape Ivana Pavla Drugog dođe tijekom dana, zatvorit će se samo jedno krilo brončanih vrata.

Papa je donio odluku da želi umrijeti u svojim odajama u Vatikanu, a ne u bolnici i zbog toga je odbio ponovni smještaj u bolnicu Gemelli u Rimu.

Nema novih informacija o zdravstvenom stanju Pape, ali bi tijekom jutra ured za tisak Svete Stolice trebao objaviti novo priopćenje. U svom posljednjem priopćenju u petak, Vatikan je objavio da Papi otkazuju srce i bubrezi, da mu je disanje plitko a krvni tlak pao opasno nisko.

Sveti Otac je, navodno, kako u subotu piše list "Il Secolo XIX" iz Genove, napisao svoje posljednje riječi namjenjene svojim suradnicima, a papirić je predao svome osobnom tajniku Stanislawu Dzsiwiszu. Na papiriću Papa je napisao: "Radostan sam, budite i vi. Molimo zajedno u radosti, Djevici Mariji povjeravam se s radošću".

U međuvremenu, u Rim stižu kardinali iz cijeloga svijeta, koji će, u roku od 15 do najviše 20 dana, morati početi birati novoga Papu.

Crkva i vjernici su spremni, a premda ne gube nadu u čudo kojim bi se produžio život Ivana Pavla Drugog, spremni su primiti tužnu vijest.

Kardinal Camillo Ruini u petak je kazao kako se "Papa približava, vidi i dodiruje Boga".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙