FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marburška groznica: WHO upozorava susjede Angole

LUANDA, 8. travnja 2005. (Hina/AFP) - Svjetska zdravstvena organizacija(WHO) preporučila je zemljama koje graniče s Angolom da podignustupanj pripravnosti protiv virusa Marburg nakon što je službeno odhermoragijske groznice izazvane tim virusom u Angoli u tri tjednaumrlo 174 osoba.
LUANDA, 8. travnja 2005. (Hina/AFP) - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučila je zemljama koje graniče s Angolom da podignu stupanj pripravnosti protiv virusa Marburg nakon što je službeno od hermoragijske groznice izazvane tim virusom u Angoli u tri tjedna umrlo 174 osoba.

Kako je u četvrtak navečer u Luandi izjavio visoki dužnosnik WHO-a Anarfi Asamoa-Baah, koji je doputovao iz Ženeve, "svi moraju biti na visokom stupnju pripravnosti". A to znači, rekao je "Ne samo druge pokrajine Angole već i pogranične zemlje kao što su Namibija, Kongo, Demokratska Republika Kongo i Zambija".

Marburška groznica, rijetka smrtonosna bolest povezana s ebolom, nazvana je prema njemačkome gradu Marburgu u čijim je laboratorijima prvi put otkrivena 1967. godine istodobno kada i u laboratorijima Frankfurta te Beograda u tadašnjoj Jugoslaviji. Od nje je tada oboljelo 37 osoba medicinske struke i članovi njihovih obitelji. Prve zaražene osobe bile su izložene afričkim zelenim majmunima, a u Marburg su majmuni bili dopremljeni radi pripreme cjepiva protiv polija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙