FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić uputio izraze sućuti Albertu II.

ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićuputio je, u ime građana Republike Hrvatske i svoje osobno ime, izrazesućuti Albertu II. od Monaka povodom smrti njegova oca princa RainieraIII., priopćeno je u četvrtak iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je, u ime građana Republike Hrvatske i svoje osobno ime, izraze sućuti Albertu II. od Monaka povodom smrti njegova oca princa Rainiera III., priopćeno je u četvrtak iz Ureda Predsjednika.

Predsjednik Mesić je u poruci sućuti istaknuo "kako se u dugom i uspješnom razdoblju vladavine Njegove Prejasne Visosti kneza Rainiera III., Kneževina Monako izborila za ugledno mjesto u međunarodnoj zajednici te je postala sinonim za modernu i prosperitetnu državu, koja je znala sačuvati svoju posebnost, ali i neovisnost".

Princ Rainier III. od Monaka, europski monarh s najduljom vladavinom, umro je u srijedu u 81. godini nakon zatajenja vitalnih organa.

Rainier je vladao Monakom od 1949. godine. Nasljedit će ga njegov sin, princ Albert (47) koji je prošlog tjedna preuzeo kraljevske dužnosti svog oca kada su nade da će se Rainier oporaviti postale sve slabije.

Pogreb princa Rainiera održat će se u petak 15. travnja u katedrali u Monaku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙