FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Ne očekuje se" da će Rainier preživjeti

MONACO, 26. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Zdravstveno stanje monegaškogaprinca Rainiera u subotu se još pogoršalo i izdano je službenopriopćenje kako su mali izgledi da on pobijedi u bici s akutnomrespiratornom infekcijom.
MONACO, 26. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Zdravstveno stanje monegaškoga princa Rainiera u subotu se još pogoršalo i izdano je službeno priopćenje kako su mali izgledi da on pobijedi u bici s akutnom respiratornom infekcijom.

"Njegovo se stanje očito pogoršava i izgledi da preživi sve su manji", kaže se u priopćenju monegaške palače.

Unatoč intenzivnoj njezi, respiratorna funkcija, kao i funkcije srca i bubrega 81-godišnjega princa sve su slabije, dodaje se u priopćenju.

Istovremeno, papa Ivan Pavao II., i sam krhkoga zdravlja, poslao je Rainieru poruku podrške.

"Znajući za zdravstvene probleme koji su snašli njegovo visočanstvo, Sveti mu Otac mišlju i molitvom šalje najtoplije želje", kaže se u Papinoj poruci.

Rainier je hospitaliziran 7. ožujka, a u utorak je završio na intenzivnoj njezi jer mu se stanje naglo pogoršalo. U srijedu je spojen na respirator.

Njegova djeca, princ Albert i princeze Stephanie i Caroline stalno su uz oca.

Podlegne li Rainier bolesti, naslijedit će ga 47-godišnji Albert jer je 2002. Monaco izmijenio zakon o nasljeđivanju prijestolja kako bi Albert mogao postati vladar unatoč činjenici da je neženja bez djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙