FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Sabora predložit će donošenje povelje zahvalnosti Papi

ZAGREB,5. travnja(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladmir Šekssutra će zastupnicima, nakon minute šutnje za preminulog papu IvanaPavla II, predložiti donošenje Povelje zahvalnosti Svetom Ocu.
ZAGREB,5. travnja(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladmir Šeks sutra će zastupnicima, nakon minute šutnje za preminulog papu Ivana Pavla II, predložiti donošenje Povelje zahvalnosti Svetom Ocu.

Iako je najavljivano da bi Sabor trebao Povelju donijeti ovih dana, očekuje se da će biti donesena već sutra. Ako se to dogodi bit će to treći put u povijesti samostalne i neovisne Hrvatske.

Sabor je dosada dodijelio povelje u dva navrata - u lipnju 1992. zastupnici tadašnjeg Sabora RH dodijelili su Zahvalnicu hrabrim hrvatskim braniteljima te Povelju zahvalnosti prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, podsjetio je predstojnik Ureda predsjednika Sabora Boris Abramović.

Sabor Poveljom želi odati trajnu zahvalnost, iskreno priznanje i neizmjerno poštovanje hrvatskog naroda Svetom Ocu za njegovu snažnu i dragocjenu moralnu i političku pomoć koju je papa Hrvatima bezrezervno iskazivao do kraja, istaknuo je Abramović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙