FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zoellick: Lamy jak kandidat za čelnika WTO-a

BRUXELLES, 5. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Bivši povjerenik EU-a zatrgovinu Pascal Lamy jak je kandidat za položaj čelnika Svjetsketrgovinske organizacije (WTO), ali i drugi su kandidati dobri, poručioje u utorak u Bruxellesu zamjenik američkog ministra trgovine RobertZoellick.
BRUXELLES, 5. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Bivši povjerenik EU-a za trgovinu Pascal Lamy jak je kandidat za položaj čelnika Svjetske trgovinske organizacije (WTO), ali i drugi su kandidati dobri, poručio je u utorak u Bruxellesu zamjenik američkog ministra trgovine Robert Zoellick.

"Vjerujemo da bi Lamy bio vrlo jak kandidat. Njegova bi kandidatura koristila WTO-u ali ima i drugih kandidata", izjavio je zamjenik američkog ministra trgovine Robert Zoellick nakon sastanka sa zastupnicima u Europskom parlamentu.

Lamy namjerava posjetiti Washington i predstaviti svoje zamisli o budućnosti WTO-a, kazao je Zoellick. "SAD je veliki igrač u WTO-ovu procesu. Katkad naša potpora pomaže, katkad ne", dodao je.

"U slučaju izbora čelnika WTO-a naš je glas tek jedan od mnogih ali smo vrlo jasno dali do znanja da bismo bili vrlo zadovoljni imenovanjem bivšeg povjerenika EU-a za trgovinu Lamyja predsjednikom te organizacije i da smatram da bi mogao odigrati snažnu ulogu", tumači Zoellick.

WTO će imenovati novog čelnika najkasnije do kraja svibnja a njegov mandat započet će 1. rujna. Četvorica kandidata obuhvaćaju brazilskog veleposlanika pri WTO-u Felipea Seixasa Correau, bivšeg povjerenika EU-a za trgovinu Pascala Lamyja, ministra vanjskih poslova Mauricijusa Jayu Krishnu Cuttareeja i urugvajskog izaslanika pri WTOu Carlosa Pereza de Castilla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙