FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bilateralni susreti ministrice Grabar-Kitarović u Draču

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović održala je u utorak uDraču u Albaniji, niz bilateralnih susreta s kolegama na marginamasastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica Američko-jadranskepovelje Albanije, Hrvatske i Makedonije i ministra vanjskih poslovaSavezne Republike Njemačke Joschke Fischera, proširenog izaslanstvimaBosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović održala je u utorak u Draču u Albaniji, niz bilateralnih susreta s kolegama na marginama sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica Američko-jadranske povelje Albanije, Hrvatske i Makedonije i ministra vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Joschke Fischera, proširenog izaslanstvima Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore.

Na sastancima je ponovljena odlučnost članica Američko-jadranske povelje za daljnjim jačanjem suradnje u provedbi Akcijskog plana za članstvo, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.

Naglašena je i međusobna podrška na putu u Europsku uniju i NATO. Zemlje Američko-jadranske povelje izrazile su čvrsta očekivanja da na sljedećem sastanku na vrhu NATO-a dobiju pozivnicu za početak pregovora o članstvu te zatražile podršku od ministra vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Joschke Fischera.

Ministrica Kolinda Grabar-Kitarović ponovila je ministrima kako regionalna suradnja nije samo obveza Republike Hrvatske, koja proizlazi iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, već interes i istinska želja za postizanjem stabilnosti i prosperiteta u regiji. Razmjenom dosadašnjih iskustava i programa, Republika Hrvatska voljna je surađivati te pružiti potporu reformama zemalja regije, naglasila je ministrica Grabar-Kitarović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙