FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 5. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 5. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - U Knjigu žalosti u predvorju Nadbiskupskog dvora vjernici i Papini štovatelji moći će se upisivati još do kraja današnjeg dana, a ponovno će biti otvorena na sam dan pokopa Svetog Oca u petak, 8. travnja, od 8 sati. Kako je priopćio Ured zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću, mnoštvo građana upisalo se u Knjigu žalosti koja je otvorena jučer prije podne. I jučer i danas cijeli dan dolaze mnogi štovatelji pape Ivana Pavla II. kako bi mu i na taj način izrazili zahvalnost.

ZAGREB - Vlada je danas donijela Uredbu o dodatku na plaću liječnika i stomatologa od 10 posto osnovice u 2005., priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću nakon, kako je navedeno, telefonske sjednice Vlade. Liječnici će ostvariti dodatak na plaću zbog izvanredne odgovornosti za život i zdravlje ljudi, priopćeno je. Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je za Hinu da je to znak dobre volje prema liječnicima uoči najavljena općeg štrajka za ponedjeljak, 11. travnja.

ZAGREB - Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda produljilo je danas pritvor Novici Petraču (27), nepravomoćno osuđenom na tri i pol godine zatvora zbog sudjelovanja u prošlogodišnjoj otmici maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, doznaje se na sudu. Izvansraspravno vijeće sjednicu je održalo nakon što je Vrhovni sud, po žalbi branitelja, ukinuo rješenje o produljenju pritvora za Novicu Petrača i Županijskom sudu rješenje vratio na ponovno odlučivanje.

SPLIT - U Studentskom domu "Spinut" u Splitu danas je predstavljen Projekt ustroja lokalnih računalnih mreža studentskih domova - StuDOM. Videokonferencijom između zagrebačkog, riječkog i splitskog sveučilišta, na kojoj je sudjelovao ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, i službeno su zaključene prve dvije faze tog projekta, zahvaljujući kojima više od pet tisuća studenata koji žive u domovima u Rijeci, Splitu, Zagrebu i Osijeku od početka 2005. može pristupiti internetu iz svojih studentskih soba.

ZAGREB - Dvodnevna 40. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, posljednja u sadašnjem sazivu, počela je danas u Starogradskoj vijećnici minutom šutnje za preminulog papu Ivana Pavla II. Zastupnik Goran Bradić (HSP) predložio je da se što hitnije imenuje trg ili ulica po papi Ivanu Pavlu II. Inače sjednicu prate zvižduci prosvjednika - trgovaca na štandovima, koji prosvjedujući ispred Markove crkve traže da im se i dalje dopusti prodaja na Črnomercu, na prostoru bivše Ciglane.

KARLOVAC - Pri Centru za socijalnu skrb u Karlovcu danas je potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor otvorila Savjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj. Kako je rekla ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Kosor, planirano otvorenje Savjetovališta zbog dana žalosti nije odgođeno, već je "održano baš u spomen na Svetog Oca Ivana Pavla II., jer je bio prijatelj obitelji i posebno mladih". Također je istaknula kako je važno da Savjetovalište pripomogne "osnaživanju obitelji", posebno onih s invalidnim članovima.

ZAGREB - U spomen na papu Ivana Pavla II. Hrvatsko-izraelsko društvo (HID) organizirat će hodočašće u Svetu Zemlju od 12. do 20. svibnja, priopćio je danas predsjednik HID-a Mihael Montiljo. Hodočašće u spomen na Papu koji je, kako je istaknuo Montiljo, bio najveći hodočasnik te velik pobornik mira i suradnje među različitim religijama, i koji je molio na Zidu plača u Jeruzalemu, HID priređuje u godini u kojoj obilježava desetu obljetnicu osnutka.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo predstavnika tvrtki "Ford Europe" i "Grand Auto", izvijestio je Ured predsjednika Republike Hrvatske. Izaslanstvo tvrtke "Ford Europa" izvijestilo je predsjednika Mesića o svojim poslovnim aktivnostima, pri čemu su istaknuli kako njihov regionalni ured, sa sjedištem u Budimpešti, izravno surađuje i podržava Fordove poslovne operacije u Hrvatskoj. Glavni uvoznik i distributer Fordovih automobila za Hrvatsku je tvrtka "Grand Auto d.o.o." koja je u većinskom izraelskom vlasništvu.

ŠIBENIK - Na graničnom prijelazu u Strmici kod Knina jučer je na temelju međunarodne tjeralice uhićen Sava Šašić, 65-godišnji hrvatski državljanin, i sproveden u Okružni zatvor u Šibeniku na izdržavanje desetgodišnje zatvorske kazne, izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava. Prije 12 godina Šašića je Županijski sud u Šibeniku u odsutnosti osudio na zatvorsku kaznu od 10 godina zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, koji je 1991. počinio nad Hrvatima u Erveniku.

ZAGREB - Najčešće krivotvorena novčanica prošle je godine bila ona od 200 kuna, a ukupno je lani otkrivena 2.301 krivotvorena kunska novčanica u vrijednosti 749.450 kuna, što je 44 posto manje nego 2003, kazala je glavna stručna suradnica u Direkciji trezora Hrvatske narodne banke Ernela Šop na završnom danu seminara o krivotvorenju. Šop je rekla da je u 2003. bilo znatno više krivotvorenja kunskih novčanica, odnosno 3.316 komada u vrijednosti 975.370 kuna. Smanjenje pripisuje uvođenju novih apoena novčanica.

PULA - Uručenjem ugovora o uporabi bivše garnizonske ambulante u Puli djevojčici s Downovim sindromom Karolini državni tajnik Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi prof. Velimir Božikov simbolično je objekt predao Udruzi za zaštitu i promicanje prava bolesnika. Ta je udruga je zaslužna što će u toj zgradi početi djelovati prvi hrvatski centar za bolesnike s Downovim sindromom koji će se kvalitetno i dugoročno brinuti za djecu s tim sindromom, a roditeljima olakšati skrb za svoju djecu.

ZAGREB - Doktorski studiji iz biomedicine i zdravstva u Hrvatskoj pred izazovima Bolonjskog procesa, kojim bi se do 2010. trebao uspostaviti harmonizirani sustav visokog školstva u Europi, tema su simpozija što se danas održava u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Na jednodnevnom simpoziju raspravlja se o prilagodbama doktorskih studija iz toga područja koji su u Hrvatskoj razmjerno novi, a u skladu s Bolonjskim procesom, postat će sastavni dio visokog obrazovanja, odnosno njegov tzv. treći ciklus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙