FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Odaziv novaka u kopnene vojne snage sve manji

WASHINGTON , 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Američka kopnena vojska uožujku se drugi mjesec za redom susreće s poteškoćama pri novačenjuvojnika, zbog povećanja broja žrtava u Iraku, izvijestio je uponedjeljak Pentagon.
WASHINGTON , 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Američka kopnena vojska u ožujku se drugi mjesec za redom susreće s poteškoćama pri novačenju vojnika, zbog povećanja broja žrtava u Iraku, izvijestio je u ponedjeljak Pentagon.

"Vojne akcije u Iraku i Afganistanu kod potencijalnih novaka i njihovih obitelji izazvale su izvjesno oklijevanje" kada je riječ o njihovoj odluci da se priključe vojnim snagama, rekao je glasnogovornik službe za novačenje kopnene vojske Douglas Smith.

Služba za novačenje američke kopnene vojske očekivala je tijekom ožujka odaziv 6.800 mladih Amerikanaca, no ostvarila je 68 posto predviđenog plana. Od ožujka 2004. do ožujka 2005. angažirano je 11 posto vojnika kopnene vojske manje nego što je predviđeno za to razdoblje.

Sličan trend osjeća se i u pričuvnim vojnim snagama, a poznato je da 35 posto od 145.000 američkih vojnika u Iraku čine upravo rezervisti. Od početka američke vojne akcije u Iraku u ožujku 2003. u toj je zemlji poginulo više od 1.500 američkih vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙