FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Islamisti tvrde da su odgovorni za eksploziju, FBI to odbacuje

DUBAI, 25. ožujka 2005. (Hina) - Dvije islamističke skupine objavile suna Internetu da su one izazvale u srijedu eksploziju u teksaškojnaftnoj rafineriji u kojoj je ubijeno 15 osoba, ali je Savezni ured zaistrage (FBI) izvijestio da u toj eksploziji nema dokaza "bilo kakvekriminalne ili terorističke aktivnosti".
DUBAI, 25. ožujka 2005. (Hina) - Dvije islamističke skupine objavile su na Internetu da su one izazvale u srijedu eksploziju u teksaškoj naftnoj rafineriji u kojoj je ubijeno 15 osoba, ali je Savezni ured za istrage (FBI) izvijestio da u toj eksploziji nema dokaza "bilo kakve kriminalne ili terorističke aktivnosti".

Nepoznata grupa koja se naziva al Qaeda organizacija za sveti rat u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), u izjavi objavljenoj u četvrtak na Internetu, kaže da će kasnije objaviti detaljnu izjavu i video vrpcu tog napada. Druga skupina, Vojska Levanta, također je u četvrtka na Internetu objavila izjavu u kojoj preuzima odgovornost za eksploziju u naftnoj rafineriji BP-a u gradu Teksasu.

Nije bilo moguće odmah provjeriti autentičnost tih objava, a islamski aktivist Yasser-al-Sirri, koji živi u Londonu gdje na svojoj Internet stranici prati aktivnosti na ostalim islamskim Internet stranicama, rekao je da mu se te objave ne čine uvjerljivima. Pojasnio je da je to zato, jer su stigle prekasno nakon događaja i bez ikakvih detalja pojašenjenja u sebi.

Glasnogovornik FBI-a u teksaškom gradu Houstonu, Al Tribble, rekao je u četvrtka da nema dokaza za bilo kakavu kriminalnu ili terorističku aktivnost.

BP, treća najveća rafinerija u SAD, je u četvrtka izvijestila da ne mogu još utvrditi uzrok eksplozije, ali su isključili teroristički napad na postrojenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙