FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTP banka iskazala zanimanje za kupnju Niške banke

BUDIMPEŠTA, 4. travnja 2005. (Hina) - Najveća mađarska banka OTPpredala je burzi u Budimpešti, u skladu sa zakonskim obvezama ipravilnikom burze, krajem prošloga tjedna izjavu o interesu za kupnju99,89 posto dionica Niške banke sa sjedištem u Nišu, objavili su danasiz OTP-a.
BUDIMPEŠTA, 4. travnja 2005. (Hina) - Najveća mađarska banka OTP predala je burzi u Budimpešti, u skladu sa zakonskim obvezama i pravilnikom burze, krajem prošloga tjedna izjavu o interesu za kupnju 99,89 posto dionica Niške banke sa sjedištem u Nišu, objavili su danas iz OTP-a.

Izjavu o interesu za preuzimanje Niške banke OTP banka dostavila je budimpeštanskoj burzi nakon što je Agencija za osiguranje depozita, sanaciju, stečaj i likvidaciju banaka Srbije i Crne Gore u Financial Timesu 31. siječnja ove godine objavila zahtjev za dostavljanje izjava o interesu za kupnju većinskog pakta dionica Niške banke.

U OTP-u, koji je početkom ove godine postao većinski vlasnik hrvatske Nove banke, kažu kako do sada još nisu dobili službenu informaciju o stavu nadležnih tijela vezano uz iskazivanje zanimanja za preuzimanje Niške banke.

Naime, kako je objavljeno u spomenutom oglasu, u predkvalifikacijskoj fazi odlučuje se koje će banke biti pozvane da sudjeluju u natječaju za preuzimanje Niške banke.

Aktiva Niške banke na kraju lipnja 2004. godine iznosila je 49 milijuna eura, a ukupan kapital 20 milijuna eura. Banka raspolaže sa 24 poslovnice i ima oko 80.000 klijenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙