FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Guy Verhofstadt se brzo oporavlja nakon operacije srca

BRUXELLES, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Belgijski premijer GuyVerhofstadt brzo se oporavlja nakon operacije srčane arterije i upetak će izaći iz sveučilišne bolnice u Gentu (na sjeverozapaduBelgije), kao što je bilo planirano, kazali su liječnici.
BRUXELLES, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Belgijski premijer Guy Verhofstadt brzo se oporavlja nakon operacije srčane arterije i u petak će izaći iz sveučilišne bolnice u Gentu (na sjeverozapadu Belgije), kao što je bilo planirano, kazali su liječnici.

Oporavak teče "potpuno uobičajeno", kazao je u četvrtak profesor Renaat Peleman koji je u srijedu izveo zahvat. Predsjednik belgijske vlade trebao bi napustiti bolnicu u petak dopodne, dodao je njegov službeni predstavnik Didier Seeuws.

Kako navodi Peleman, Verhofstadtu nije prijetio infarkt, a liječnici su ga u srijedu odlučili preventivno operirati.

Verhofstadt je prekinuo odmor u Toscani (Italija) pošto mu je pozlilo tijekom vožnje biciklom. Pri zahvatu mu je ugrađen stent, malena opruga koja zakrčenu arteriju drži otvorenom.

Verhofstadt koji će 11. travnja proslaviti 52. rođendan, na dužnost premijera belgijske savezne vlade došao je 1999. U Belgiji je poznat kao 'radoholičar' koji i noću održava sastanke. Puši cigare i ne štedi se ni u vožnji bicikla, što je moglo pridonijeti nastanku stenoze (suženje arterije) koja ga je pogodila ovog tjedna, ističu liječnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙