FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Karlovačke banke 4,8 milijuna kuna

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Dobit Karlovačke banke 4,8 milijunakuna
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Dobit Karlovačke banke 4,8 milijuna kuna

HINA - Financijski servis

Karlovačka banka je prošlu godinu završila s neto dobiti u iznosu od 4,87 milijuna kuna, što u odnosu na 2003. godinu predstavlja porast od 12,7 posto, no u toj banci pojašnjavaju da je ostvarena dobit za svega 418 tisuća kuna veća od prenesenog i kapitalnog gubitka.

Prema pojašnjenju Uprave iz financijskog izvješća, koje prenosi Zagrebačka burza, neto dobit iz poslovanja Karlovačke banke veća je za više od 50 posto nego u prethodnoj godini, no "slijedeći konzervativnu politiku upravljanja rizicima, znatno su veća i rezerviranja za gubitke (za 67 posto)".

Aktiva Karlovačke banke na kraju prošle godine bila je za 5 posto veća u odnosu na kraj 2003. godine i iznosila je 1,22 milijarde kuna.

Ta je banka u prošloj godini ostvarila 47 milijuna kuna neto kamatnih prihoda, koji su tako u odnosu na prethodnu godinu povećani za 29 posto. Prihodi od kamata od građana pritom su povećani za 4 posto, na 27,4 milijuna kuna, dok su kamatni prihodi od poduzeća smanjeni za 4,2 posto, na 18,18 milijuna kuna.

Neto prihodi od provizija i naknada istodobno su rasli za 7,6 posto, na 9,6 milijuna kuna.

U izvješću se pojašnjava i kako su operativni troškovi s amortizacijom Karlovačke banke u prošloj godini bili veći i od plana i od troškova iz prethodne godine, i to uglavnom zbog većih troškova usluga te amortizacije dugotrajne i preuzete imovine.

Operativni su troškovi, naime povećani za 12 posto, na 48 milijuna kuna, pri čemu su ostali rashodi porasli za čak 25 posto, na 22,26 milijuna kuna.

Najveći pojedinačni dioničar Karlovačke banke, s udjelom od 7,63 posto, je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP), a više od 5 posto udjela ima još samo fond Lanzville Investments iz Lichtensteina (5,37 posto).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙