FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češka vlada izgubila parlamentarnu većinu

PRAG, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Češki Kršćanski demokrati nastranačkoj konvenciji održanoj u srijedu u Pragu glasovali su zanapuštanje trostranačke vladine koalicije uslijed čega je predglasovanje o povjerenju vladi češki premijer Stanislav Gross ostao bezparlamentarne većine.
PRAG, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Češki Kršćanski demokrati na stranačkoj konvenciji održanoj u srijedu u Pragu glasovali su za napuštanje trostranačke vladine koalicije uslijed čega je pred glasovanje o povjerenju vladi češki premijer Stanislav Gross ostao bez parlamentarne većine.

Čelnik Kršćanskih demokrata Miroslav Kalousek je u srijedu izjavio da će njegova tri ministra napustiti vladu a da će stranka u petak na sjednici donjeg doma češkog parlamenta glasovati protiv sadašnje vlade. Izlazak Kršćanskih demokrata (KDU) iz vladajuće koalicije ostavlja Grossove vladajuće socijal-demokrate i najmanju članicu koalicije "Slobodarsku uniju" sa samo 80 zastupnika u donjem domu parlamenta koji ima 200 zastupnika.

KDU je priopćio da ne može ostati u vladi jer je Gross izgubio povjerenje javnosti radi financijskog skandala koji je izbio u siječnju. Grossove isprike nisu promijenile Kalousekov zahtjev da premijer odstupi a KDU je također odbio Grossov zahtjev da se u srijedu obrati članovima stranke Kršćanskih demokrata na stranačkoj konvenciji KDU-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙