FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska policija uhitila muškarca sa 755 kg dinamita

MADRID, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska je policijauhitila muškarca koji je u garaži imao 755 kg dinamita, gotovo četiriputa više nego što je upotrijebljeno za bombe koje su eksplodirale namadridskim željezničkim postajama 11. ožujka prošle godine.
MADRID, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska je policija uhitila muškarca koji je u garaži imao 755 kg dinamita, gotovo četiri puta više nego što je upotrijebljeno za bombe koje su eksplodirale na madridskim željezničkim postajama 11. ožujka prošle godine.

Uhićeni je imao i 750 kg amonijeva nitrata, gnojiva koje se može upotrijebiti za proizvodnju bombe, što je bio slučaj s eksplozijom u Oklahoma Cityju 1996.

Istražitelji misle da je taj muškarac dinamit nabavljao zadnjih 13 godina na mjestima na kojima je radio kao stručnjak za eksplozive, rekao je u srijedu policijski glasnogovornik. Još se ne zna motiv skupljanja eksploziva.

"Nema kriminalnu prošlost i nije povezan s radikalnim ili terorističkim krugovima", rekao je glasnogovornik.

Zaplijenjen je dinamit tipa Gama 2 Eco, kakav je upotrijebljen u madridskome napadu kad je na željezničkim postajama poginula 191 osoba, a 1900 je ozlijeđeno.

Eksploziv upotrijebljen u tome napadu bio je ukraden iz rudnika na sjeveru Španjolske zbog čega su vlasti pojačale mjere nadzora nad prometom eksploziva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙