FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KFC lagao da je mali burger velik

LONDON, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Jedna reklama tvrtkeKentucky Fried Chicken zabranjena je u srijedu u Velikoj Britaniji jerje javnosti lažno prikazivala veličinu maloga burgera.
LONDON, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Jedna reklama tvrtke Kentucky Fried Chicken zabranjena je u srijedu u Velikoj Britaniji jer je javnosti lažno prikazivala veličinu maloga burgera.

Uprava za standarde u oglašavanju (ASA) prihvatila je pet pritužbi ljudi koji su tvrdili da reklama za KFC-ov mini burger po cijeni od 0,99 funta (desetak kuna) prikazuje proizvod znatno većim nego što on jest.

Uprava je objavila da je kupila tri takva mini burgera u jednom KFC-ovu restoranu u Londonu i zaključila da su pritužbe valjane: reklama prikazuje burger u ženskoj ruci slikan izbliza, pecivo je znatno veće, sendvič ima više sadržaja i salata je drukčija od stvarne".

"Držimo da takav prikaz lako može zavarati gledatelje kad je u pitanju stvarna veličina", kaže se u priopćenju i dodaje zabrana daljeg prikazivanja reklame u sadašnjem obliku.

KFC se brani argumentom da ime i cijena burgera upućuju na to da je manji od uobičajenoga, a da žena na reklami "možda jednostavno ima male ruke".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙