FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić i Bučkovski o bilateralnim pitanjima i EU-u

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je u utorak predsjednika makedonske vlade Vladu Bučkovskog skojim je razgovarao o bilateralnim pitanjima i euroatlantskimintegracijama, doznaje se iz službenog priopćenja.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u utorak predsjednika makedonske vlade Vladu Bučkovskog s kojim je razgovarao o bilateralnim pitanjima i euroatlantskim integracijama, doznaje se iz službenog priopćenja.

Prema priopćenju Ureda predsjednika, u razgovoru je naglašeno kako Hrvatska i Makedonija nemaju otvorenih pitanja, bilateralni odnosi su dobri, no pri tom je bitno iskoristiti mogućnosti obiju zemalja kako bi se pojačala i gospodarska suradnja.

Inače, Hrvatska i Makedonija imaju dobar pravni okvir za suradnju kroz potpisanih 25 bilateralnih sporazuma uključujući i sporazum o suradnji u okviru približavanja Europskoj uniji, ističe se u priopćenju.

Osim bilateralnih odnosa i aktualne situacije u obje države, na sastanku je bilo riječi i o približavanju euroatlantskim integracijama što je, kako stoji u priopćenju, strateški cilj obje države. Makedonski premijer je pri tom rekao kako Hrvatska može pomoći Makedoniji na putu približavanja Europskoj uniji, s čime se predsjednik Mesić složio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙