FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonski premijer s predsjednikom Sabora

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora imakedonski premijer složili su se da bi usporavanje pridruživanjaRepublike Hrvatske Europskoj uniji imalo negativne posljedice zaeurointegracijske procese u cijeloj regiji jugoistočne Europe,priopćeno je u utorak iz Sabora.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora i makedonski premijer složili su se da bi usporavanje pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji imalo negativne posljedice za eurointegracijske procese u cijeloj regiji jugoistočne Europe, priopćeno je u utorak iz Sabora.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u utorak makedonskoga premijera Vladu Bučkovskog koji je u službenom posjetu Hrvatskoj.

Dvojica su dužnosnika postigla visok stupanj suglasnosti u pogledu načina djelovanja i nastupanja dviju tradicionalno prijateljskih država u procesu priključenja Europskoj uniji i NATO-u, te izrazila obostranu spremnost za nastavak tijesne suradnje na putu ostvarivanja tih prioritetnih vanjskopolitičkih ciljeva, u bilateralnim odnosima i na multilateralnom planu, kaže se u priopćenju.

Predsjednik makedonske vlade Bučkovski osobito se zanimao što je Hrvatski sabor učinio pripremajući se za otvaranje pretpristupnih pregovora i istaknuo da se Makedonija koristi hrvatskim iskustvima. U veljači je promovirana koalicija za ulazak u EU, a glavnu ulogu u nadzoru i praćenju pregovora, po uzoru na hrvatski Nacionalni odbor, u makedonskom bi parlamentu trebao imati Savjet, priopćeno je iz Sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙