FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: Uklonjen veliki plakat generala Gotovine

SISAK, , 28. ožujka 2005. (Hina) - Za sada nepoznate osobe večeras suuklonile veliki plakat haaškog optuženika generala Ante Gotovine, kojije u noći 24. ožujka postavljen na pročelju iznad ulaznih vrata udvorištu zgrade Doma hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskograta Sisačko-moslavačke županije u središtu Siska.
SISAK, , 28. ožujka 2005. (Hina) - Za sada nepoznate osobe večeras su uklonile veliki plakat haaškog optuženika generala Ante Gotovine, koji je u noći 24. ožujka postavljen na pročelju iznad ulaznih vrata u dvorištu zgrade Doma hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije u središtu Siska.

Veliki plakat generala Gotovine, pet metara širok i pet metara dug, s generalovim vojnim portretom, kako su na okupljanju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ispred Doma hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata u petak, 25. ožujka, rekli predstavnici sisačko-moslavačke Koordinacije udruga iz Domovinskog rata, "postavili su hrvatski branitelji, koji su se na taj način, uoči Uskrsa, solidarizirali s generalom Gotovine".

Policijska uprava sisačko-moslavačka u slučaju postavljanja plakata generala Gotovine u Sisku oglasila se 25. ožujka nenadležnom, jer je "plakat postavljen u dvorištu izvan javne površine, te policija nije imala nikakvih zakonskih razloga, a ni osnova za postupanje".

Grad Sisak, također, se oglasio kao nenadležan za uklanjanje Gotovininog plakata, jer "zgrada na kojoj je plakat postavljen nije u gradskom vlasništvu, te nije bilo osnova za intervenciju komunalnog redara". I Sisačko-moslavačka županija se izjasnila kao nenadležna za uklanjanje plakata, navevši "da su udruge koje koriste prostor Doma samostalne u svom radu i odlučivanju i da je na njima odluka hoće li Gotovininin plakat ukloniti ili ne".

Predstavnici županijske Koordinacije udruga iz Domovinskog rata istaknuli su da ne znaju tko je večeras uklonio Gotovinin plakat, tvrdeći "da prema njihovih spoznajama, to nije učinila ni policija, a ni komunalni redari".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙