FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 28. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskeu 21 sat
ZAGREB, 28. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske u 21 sat

MURTER - Općinsko vijeće Murtera na poslijepodnevnoj izvanrednoj sjednici oštro je osudilo noćašnje miniranje spomenika antifašističkim borcima na Trgu Rudina, nazivajući ga vandalskim činom, te od nadležnih službi traži "široku i brzu akciju otkrivanja i kažnjavanja počinitelja". U priopćenju za javnost naglašava se kako "nije riječ samo o barbarskom, nego i o terorističkom činu koji nanosi štetu cijeloj Hrvatskoj". Na noćašnji događaj poslijepodne je reagirala i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Murtera, te su izrazili žaljenje zbog podmetanja eksploziva pod spomenik palim borcima iz Drugog svjetskog rata.

NJIVICE - Ekološke udruge "Eko Kvarner" iz Omišlja i "BEUZ" iz Slavonskog Broda, te ekološki aktivisti iz Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije koji skrbe o zaštiti okoliša na trasi cjevovoda Jadranskog naftovoda d.d (Janaf) danas su zaključile da javnost nije upoznata sa svim incidentima koji su se dogodili na Janafovu naftovodu. Navodi se to u priopćenju u kojem stoji da su razmjeri ekoloških incidenata na Janafovu naftovodu znatno umanjeni. Iz Udruga napominju da vodoprivredni inspektori nisu odgovorno postupili, jer su prerano ocijenili da nema opasnosti od mogućih onečišćenja. Ekološke udruge zatražit će od Janafove uprave da im dostavi plan intervencija u slučaju ekoloških incidenata, a za to je zadužena udruga "BEUZ" iz Brodsko-posavske županije.

ZAGREB - Maloprodajne cijene motornih benzina od sutra će na Ininim benzinskim postajama biti veće od 2,3 do 2,7 posto, a cijene dizelskih goriva i loživog ulja ostaju nepromijenjene, izvijestili su danas iz Ine. Tako će se litra Supera 98 prodavati po 7,88 kuna (do sada 7,70 kn); nova cijena Eurosupera 95 je 7,30 kuna po litri (do sada 7,11). Super 95 skuplji je za 2,7 posto - prodavat će se po 7,20 kuna (dosad 7,01 kn), a litra Supera plus 98 od sutra je 7,45 kuna (dosad 7,27 kn). Cijene dizelskog goriva ostaju nepromijenjene. Cijena loživog ulja ekstra lakog ostaje nepromijenjena i iznosi 4,04 kune po litri.

RIJEKA - Mrtvo tijelo, pretpostavlja se muške osobe, pronađeno je prije dva dana kod rta Sunfarni, u blizini uvale Balvanida na otoku Lošinju, a sutra će biti preneseno na riječki Zavod za sudsku medicinu, izvijestili su danas iz Policijske uprave primorsko-goranske. O pronalasku leša policiji je u subotu, 26. ožujka, oko 16 sati dojavila skupina turista s jahte koja je plovila tim područjem. Na Zavodu za sudsku medicinu pokušat će se utvrditi uzroci smrti i identitet preminule osobe, navode u policiji.

KRIŽEVCI - Protiv 36-godišnjeg Križevčanina podnesena je kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je jučer silovao svoju sestru s kojom živi u zajedničkom kućanstvu, a na djelu ga je zatekla njihova majka, priopćila danas Policijska uprava koprivničko-križevačka. Nakon toga je pobjegao od kuće, ali su ga kasnije pronašli policijski službenici. Utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola od 1,63 promila. Istražni sudac Županijskog suda u Koprivnici odredio je osumnjičenom 48-satni pritvor u Okružnom zatvoru u Bjelovaru.

IMOTSKI - U crkvi u Dobranjama kod Imotskog danas je misu zadušnicu za 133 domobrana, ubijena na Uskrs 1944., predvodio vojni ordinarij Juraj Jezerinac. U propovijedi na misi, kojoj je bilo nazočno nekoliko stotina vjernika i rodbine, msgr. Jezerinac je rekao da su partizani zarobili, mučili i ubili te domobrane samo zato što su bili katolici i Hrvati. "Te žrtve su jednake kao i one iz Jazovke, jame Podi ili one iz Jasenovca i Bleiburga", rekao je biskup Jezerinac, istaknuvši da se zlo pobjeđuje samo dobrim, te da bez umiranja i smrti nema uskrsnuća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙