FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zabrinutost za Papino zdravlje

RIM, 28. ožujka 2005. (Hina) - U Rimu vlada velika zabrinutost zbogzdravstvenog stanja Ivana Pavla II. koji, na Uskršnji ponedjeljak,nije održao angelus, javljaju talijanski mediji.
RIM, 28. ožujka 2005. (Hina) - U Rimu vlada velika zabrinutost zbog zdravstvenog stanja Ivana Pavla II. koji, na Uskršnji ponedjeljak, nije održao angelus, javljaju talijanski mediji.

Više tisuća vjernika čekalo je u ponedjeljak na Trgu svetog Petra ponovno pojavljivanje Pape na prozoru. Liječnici su Ivanu Pavlu II. preporučili potpuni odmor i otkazan je angelus na Uskršnji ponedjeljak, prvi puta u 26 godina pontifikata.

"Nakon pojavljivanja Ivana Pavla II. na prozoru na Uskrs, koji je bio umoran, u patnji i ganut, raste zabrinutost za Papino zdravlje", pišu u ponedjeljak talijanske agencije. Papa je bio po drugi puta u veljači ove godine smješten u bolnicu Gemelli zbog respiratorne krize i 24. veljače mu je načinjena traheotomija. Papa je iz bolnice izašao 13. ožujka i od tada u javnosti nije izgovorio ni riječ.

Očekivalo se da će na Uskrs izgovoriti makar kratki blagoslov Urbi et Orbi (Gradu i Svijetu) na latinskom jeziku, ali u tom pokušaju nije uspio.

Talijanske agencije iznose dvije pretpostavke kao razloge zbog kojih Papa nije mogao govoriti. Prvo, zbog mogućeg pogoršanja zdravstvenog stanja odnosno napredovanja Parkinsonove bolesti i drugo - zbog stresa jer nije bio siguran hoće li moći govoriti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙