FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet: Mourinho "pobjegao" u Izrael

TEL AVIV, 28. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Kontroverzni i ponekad jakobezobrazni trener londonskoga Chelsea Portugalac Jose Mourinhopopravlja svoj imidž mirovnom akcijom na Bliskom Istoku, gdje je u TelAvivu dva dana podučavao izraelsku i palestinsku djecu.
TEL AVIV, 28. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Kontroverzni i ponekad jako bezobrazni trener londonskoga Chelsea Portugalac Jose Mourinho popravlja svoj imidž mirovnom akcijom na Bliskom Istoku, gdje je u Tel Avivu dva dana podučavao izraelsku i palestinsku djecu.

Bio je to Mourinhov svojevrsni bijeg od novinara i disciplinskih komisija jer je pod istragom i Europskog nogometnog saveza (UEFA) i Engleskog nogometnog saveza (FA) zbog uvreda i izljeva bijesa prema mnogima.

Mourinha je u Izrael pozvao zamjenik premijera Shimon Peres i njegova mirovna udruga, koja podupire "Škole nogometa i mira" u kojima zajedno treniraju izraelska i palestinska djeca, njih oko 800.

Okruženje iz kojeg dolazim sasma je različito od ovoga u Izraelu, a ovo iskustvo bi nazvao čistom zbiljom gdje se rađaju pravi heroji sporta i nogometa, kazao je Mourinho nakon posjeta telavivškom Winter stadionu zajedno sa dobitnikom Nobelove nagrade za mir 1994. Peresom.

Mourinho je Peresu obećao da će nakon prestanka karijere aktivno sudjelovati u njegovoj mirovnoj udrugi, a u ponedjeljak će portugalski trener održati stručno predavanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙