FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelske snage izvele raciju u Jeninu

da su izrađivali raketei minobacačke granate za napade na izraelske gradove.
JENIN (Zapadna obala), 28. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izraelske su snage u ponedjeljak izvele raciju u palestinskome gradu Jeninu i uhitile osmoricu gerilaca za koje Izrael tvrdi da su izrađivali rakete i minobacačke granate za napade na izraelske gradove.

To je bila jedna od rijetkih operacija koju su Izraelci izveli na Zapadnoj obali otkad je nakon primirja iz veljače vojska najavila da će onamo ići samo u nužne akcije.

U raciji je ozlijeđen jedan izraelski vojnik. U Jeninu su uhićena petorica gerilaca Islamskoga džihada, a još trojica u susjednome selu.

Izraelske su snage njihovu radionicu locirale prošli mjesec kad su u predgrađu Jenina pronašli komponente za izradu raketa koje bi se mogle lansirati prema obližnjem izraelskom gradu Afuli.

Izraelski mediji javljaju da su gerilci uhićeni u ponedjeljak rano ujutro povezani s ćelijom koja je proizvodila dijelove za rakete i dodaju da su oni htjeli izraditi oružje slično raketama Qassam kojima gerilci iz pojasa Gaze redovito napadaju izraelski grad Sderot i židovska naselja u Gazi.

Izraelska vojska u ponedjeljak je ukinula blokadu palestinskih područja dozvolivši palestinskim radnicima da putuju na posao u izraelske gradove, potvrdila je vojna glasnogovornica.

Izraelski parlament će kasnije tijekom dana glasati o kontroverznom pitanju održavanja referenduma o izrelskom povlačenju iz Pojasa Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙