FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: al Qaeda ubila otetog iračkog poručnika

DUBAI, 27. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Iračko krilo al Qaede objaviloje u nedjelju da su njegovi pripadnici ubili visokog dužnosnikairačkog ministarstva unutarnjih poslova otetog prošlog mjeseca i nainternetske stranice postavili snimku tog ubojstva.
DUBAI, 27. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Iračko krilo al Qaede objavilo je u nedjelju da su njegovi pripadnici ubili visokog dužnosnika iračkog ministarstva unutarnjih poslova otetog prošlog mjeseca i na internetske stranice postavili snimku tog ubojstva.

Na snimci se vidi muškarac, koji se predstavio kao poručnik Riyadh Katei Aliwi, kako sjedi na stolici ruku vezanih iza leđa, a u pozadini crna zastava al Qaedine Organizacije za sveti rat u Iraku. Dvojica naoružanih maskiranih muškaraca stoje pored njega.

U nastavku videovrpce jedan od njih pucnjem u glavu ubija Aliwia nakon što je pročitao izjavu u kojoj kaže da je islamski sud al Qaede osudio Aliwia kao "izdajnika koji se bori protiv Boga i proroka Muhameda".

Skupina jordanskog militanta Abu Musaba al-Zarqawia preuzela je odgovornost za neke najsmrtonosnije samoubilačke napade protiv američkih snaga i pripadnika iračkih snaga sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙