FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder potpisao ugovor o izobrazbi iračkih vojnika

ABU DABI, 5. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Njemačka i Ujedinjeni ArapskiEmirati potpisali su u subotu, tijekom boravka njemačkog kancelaraGerharda Schroedera toj zemlji, ugovor o izobrazbi iračkih vojnikainženjeraca koji dopunjuje postojeću obuku iračkih policajaca ivojnika.
ABU DABI, 5. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Njemačka i Ujedinjeni Arapski Emirati potpisali su u subotu, tijekom boravka njemačkog kancelara Gerharda Schroedera toj zemlji, ugovor o izobrazbi iračkih vojnika inženjeraca koji dopunjuje postojeću obuku iračkih policajaca i vojnika.

Na temelju tog ugovora, u Emiratima će se uz pomoć njemačke vojske školovati postrojba s 250 vojnika, a ta bi brojka mogla porasti i do 350. Program u kojemu će sudjelovati 70 do 80 njemačkih vojnika počet će u travnju, a završiti se u studenome.

U govoru nakon potpisivanja ugovora kancelar Schroeder je usto predložio Emiratima da zajedno sudjeluju "u procesu civilne obnove Iraka".

Njemačka koja se 2003. usprotivila ratu u Iraku, od 2004. osigurava izobrazbu iračkih časnika i policajaca u Emiratima.

Ujedinjeni Arapski Emirati i Njemačka potpisali su u subotu i osam ugovora i protokola o izvedbi projekata u ukupnoj vrijednosti 1,5 milijarda dolara, doznaje se od izaslanstva koje je pratilo njemačkog kancelara u Abu Dabiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙