FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija SAD-a i Švedske za borbu protiv trgovine ženama

WASHINGTON, 26. ožujka 2005.(Hina) - Sjedinjene Države i Švedska ćepružiti pomoć 12 istočnoeruopskih zemalja, među kojima i Hrvatskoj, uborbi protiv trgovine ženama i prostitucije.
WASHINGTON, 26. ožujka 2005.(Hina) - Sjedinjene Države i Švedska će pružiti pomoć 12 istočnoeruopskih zemalja, među kojima i Hrvatskoj, u borbi protiv trgovine ženama i prostitucije.

U zajedničkom naporu SAD i Švedska će sa po približno 330.000 dolara financirati projekt prevencije kojim će poduprijeti nevladine organizacije u borbi protiv trgovine ženama i prostitucije, objavio je u petak State Department.

Projekt će se u naredne dvije godine baviti nedostacima jednakosti spolova, suzbijanju potražnje za žrtvama seksualne trgovine i vezom između trgovine i prostitucije.

Projekt će se provoditi u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, na Kosovu, u Latviji, Litvi, Moldaviji, Poljskoj, Rusiji i Srbiji i Crnoj Gori, rekao je State Department.

Provodit će ga nevladine organizacije Koalicija protiv trgovine ljudima i Europski ženski lobi.

Sjedinjene Države se protive legaliziranoj prostituciji držeći da je dehumanizirajuća i da potiče rast trgovine ljudima. Švedska je proglasila kaznenim djelom kupovinu seksualnih usluga kao važno sredstvo u iskorjenjivanju trgovine seksom i neravnopravnosti spolova.

Američka vlada procjenjuje kako skoro 70 posto svih žrtava trgovine ljudima preko državnih granica završi u prostituciji, a da žene i djevojke predstavljaju 80 posto svih žrtava trgovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙