FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlament Furlanije-Julijske Krajine za početak pregovora Hrvatske i EU

TRST, 25. ožujka 2005. (Hina) - Parlament pokrajine Furlanije-Julijskekrajine u četvrtak je na prijedlog zastupnika oporbe desnog centrausuglasio stajalište da bi se pokrajinska vlada na svim razinamatrebala zauzeti za početak pregovora o ulasku Hrvatske u Europskuuniju, javlja u petak slovenska tiskovna agencija STA.
TRST, 25. ožujka 2005. (Hina) - Parlament pokrajine Furlanije-Julijske krajine u četvrtak je na prijedlog zastupnika oporbe desnog centra usuglasio stajalište da bi se pokrajinska vlada na svim razinama trebala zauzeti za početak pregovora o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, javlja u petak slovenska tiskovna agencija STA.

Prijedlog, koji su poduprli i zastupnici slovenske manjine, iznijeli su vođe zastupničkih klubova oporbe desnog centra, a glavni zagovaratelj bio je predstavnik stranke Napred Italija Isidoro Gottardo, koji je rekao da "ono što je povijest razdvojila, Europa može združiti""

Gottardo vidi pregovore o hrvatskom pristupu EU-u, kao mogućnost rješenja otvorenih pitanja među državama.

Ministri vanjskih poslova EU su 16. ožujka odlučili da pregovori s Hrvatskom neće započeti zbog nedovoljnog stupnja suradnje s Haškim sudom. Ovoga tjedna u Bruxellesu je odlučeno da će se utemeljiti posebna radna skupina koja bi utvrdila stupanj suradnje Hrvatske s Haškim sudom. Nju će činiti predstavnici Europske komisije, Vijeća ministara, sadašnje i buduće zemlje predsjedateljice - Luksemburga i Velike Britanije, te Austrije koja predsjedništvo preuzima u prvoj polovici sljedeće godine.

Kako je u četvrtak rekao Jean Asselborn, ministar vanjskih poslova i potpredsjednik vlade Luxembourga, države koja u prvoj polovici ove godine predsjeda

Europskom unijom, ta će se skupina prvi puta sastati 26. travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙