FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. ožujka 2005.(Hina) -
ZAGREB, 24. ožujka 2005.(Hina) -

ZAGREB - Hrvatski sabor je izmijenio Zakon o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave, tako da će izborna šutnja na dan održavanja lokalnih izbora trajati do 19 sati, odnosno zatvaranja birališta, a ne, kao do sada, do 24 sata. U biračkim odborima morat će biti zastupljene sve političke grupacije u pojedinoj općini ili gradu gdje se provode izbori, a propisuju se i novčane sankcije za kršenje izborne šutnje. Sabor će 13. će sjednicu nastaviti nakon uskršnjih blagdana, u iduću srijedu, 30. ožujka.

ZAGREB - U Hrvatskoj je 2004. registriran 1241 bolesnik zaražen tuberkulozom, t.j. 28 na stotinu tisuća stanovnika, što je manje nego 2003. i manje od europskog prosjeka, priopćio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u povodu 24. ožujka, Svjetskog dana tuberkuloze. No Hrvatski zavod za javno zdravstvo upozorava da je tuberkuloza i dalje javnozdravstveni problem, jer je oko deset posto bolesnih prekinulo liječenje, a deset posto ih je umrlo. Liječenje od zaraznih bolesti, pa tako i od tuberkuloze, obvezno je i besplatno za sve hrvatske državljane, bez obzira na status osiguranika, ističe se u priopćenju. Europski prosjek oboljelih je 40 bolesnika na 100.000 stanovnika, a u zemljama s najboljim epidemiološkim stanjem deset bolesnika na sto tisuća stanovnika, kaže se u priopćenju.

SISAK - Dva metalska sindikata organiziraju danas prosvjedni skup pred glavnim ulazom u Željezaru Sisak. Povjereništva Sindikata metalaca Hrvatske i Hrvatskog saveza metalaca u sisačkoj Valjaonici cijevi prosvjedovat će, kako su priopćili, zato što Vlada do 15. ožujka nije donijela odluku o sudbini poduzeća, njegovih 1620 radnika i 220 radnika Remont Capraga.

ZAGREB -Kao pomoć za pripremu zemalja srednje i istočne Europe za članstvo, Europska unija je osnovala pretpristupne programe PHARE, ISPA i SAPARD. Program PHARE koncentrira se na izgradnju institucija, sudjelovanje u programima zajednice, na ekonomsku i socijalnu koheziju te industrijsko restrukturiranje. Program SAPARD usmjeren je na modernizaciju poljoprivrede i ruralni razvoj, a ISPA podržava infrastrukturne projekte u području prometa i zaštite okoliša, rečeno je sinoć na kolokviju Instituta Ruđer Bošković.

ZAGREB - Muškarci i žene u Hrvatskoj u jednakoj se mjeri služe Internetom za pronalazak posla i ravopravni su što se tiče zastupljenosti životopisa i traženja posla putem Interneta; čak se više ženskih životopisa može pronaći s područja velikih regionalnih centara kao što su Zagreb, Rijeka, Osijek i Split, navodi se u analizi Internet portala posao.hr. Taj portal ima bazu od ukupno 14.226 životopisa, u njih 14.017 naveden je spol - muških životopisa ima 7.006, a ženskih 7.011.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙